2010. október 24., vasárnap

Bemutatkozunk!

Mi vagyunk Babér és Nyifi , a két ma született...izé...nyuszi. Ikrek vagyunk ugyan, de mégsem egyformák, hiszen Babér jóval nagyobb Nyifinél.

Előző életünkben egy kordbársony ruha voltunk, de nem éreztük magunkat jól ebben a szerepben. Már majdnem kétségbeestünk, amikor bezsákoltak és elvittek egy használtruha-kereskedésbe, ahol csak lógtunk-lógtunk egy vállfán, és SENKI nem ismerte fel a ruhában a két nyuszit! Rettenetes volt! Kezdtük feladni a reményt, hogy valaha is igazi formánkban jelenhessünk meg a világban, de akkor jött Cili, és minden jóra fordult! Ugyan Cili se tudta azonnal, hogy nyuszi vagyunk, de segítettünk neki, és most már nagyon boldogan játszadozunk.
 Itt például egymás ölében ülünk.

Fergeteges jókedvünkben egymás nyakába is felmászunk! (persze Nyifi nem bírná el Babért)
 
 Sőt, még lovagolni is szoktunk egymás hátán!

Amikor Babér tornázik, Nyifi diktálja a tempót.

Mikor Nyifi elfárad, Babér mesél neki.
Este pedig összebújva alszunk el.

Most már, hogy újjászülettünk, szeretnénk új családot magunknak. Nem baj, ha különválasztanak, majd tartjuk a kapcsolatot e-mailen. (nagyon művelt nyuszik vagyunk ám!)
Keressetek a MESKÁN!

Játékok, amikben részt veszek

Ancsika játéka december 8-ig
Szappanos játék Eszternél december 27-ig

Ajándékblog - minden csütörtökön nyerhetsz!
Zsákbamacska Tiffanyldánál

2010. október 18., hétfő

Most már mutathatom...

 ...mivel Emő délután telefonált,hogy megérkezett... Bevallom, nagy kő esett le a szívemről, egyrészt hogy megérkezett (majdnem egy hét alatt), másrészt, hogy tetszik neki.

 
Szóval ez Emő pénztárcája, amihez ő vette-küldte az anyagot, ezt a gyönyörű angol rózsásat. Nem akartam betűket tenni rá, így tőlem tökéletesen szokatlan módon gyöngyöztem díszítésül. És szintén tőlem szokatlan, hogy asszimmetrikus lett.
 
Még tavaly karácsony előtt, a Tűzgyöngyben vettem ezeket a nem is tudom milyen formájú gyöngyöcskéket, nem csepp, hanem... nemtom.

 
 És hát persze sok-sok kártyát tud majd beletenni Emőci!

Szülinapi nyereményjáték

Novemberben lesz nyolc éve, hogy elindultak a zenebölcsis foglalkozásaim! 

Ennek örömére játékot hirdetek!


A játékban részt vehetsz a következő módon:
1. hagyj itt egy megjegyzést hozzászólásként
2. tedd ki az üzenőfaladra a játékra való felhívást

És hogy mit lehet nyerni?
A nyertes választhatja ki, hogy egy 5 alkalomra szóló bérletet, vagy egy Cirmi meséi CD-t szeretne. A bérlet akár tovább is ajándékozható, bianko küldöm el. Nem szeretném ugyanis, hogy valaki azért  ne vegyen részt a játékban, mert úgysem tudja felhasználni a bérletet!

A bérlet mind a zenebölcsis, mind a Bikfic-torna foglalkozásokon felhasználható, kivéve a szerda délutáni újpesti Bikfic-tornát és a csütörtöki Állatkert-játszóházi zenebölcsit.

A játék időtartama: november 1, déli 12 óra.
Az idáig beérkezett nevek közül fog sorsolni a nov. 2-i zenebölcsin (Dunakeszin) valamelyik rátermett kismanócska!

Ismeri valaki Kingát?

 
 Kinga fiatal lány, vagy középkorú nőci, esetleg idősebb hölgy. Fekete a haja, vagy barna, vagy vörös, netán szőke. Telt vagy sovány, egy biztos: rengeteg pénze van, sok-sok kártyája, és alig várja, hogy bepakolhassa őket ebbe a tárcába.
Ha ismered Kingát, légyszi szólj neki, hogy elkészült a pénztárcája!
 Ő még nem tudja, nem reméli, de tényleg az övé! Addig, amíg Kinga nem jelentkezik, mindenesetre felcsücsül a Meskára is :-)))
 Jaj, lassan le kéne állnom az észnélküli hímzéssel és varrással, de úgy imádom ezeket a fonalakat és mindig találok valami jó kis anyagot is... bocsánat...

2010. október 13., szerda

Gombhoz a kabátot-hímzés

...amiben én verhetetlen vagyok...Mert ugyebár tegnap is a zöld hajpántomhoz kellett harisnyát-nadrágot-blúzt-kardigánt választanom...

Na szóval az úgy volt, hogy a tanévkezdés örömére találtam egy szép kis fém izécskét (a linkelt blogbejegyzésben részletesen), és ehhez kellett keresni egy mintát. Naná hogy monochromot, hiszen a színváltós fonalak bővöletéből még mindig nem tudtam kiszabadulni. Na, ezt találtam, tegnap este kész is lett:
 És olyan szép lett a háta, hogy rögtön mutatom ezt is, végre-végre büszkélkedhetek valamivel:
 Na de mielőtt tovább mutogatok, elmesélem a kalandos befejezést, mert nálam semmi sem egyszerű.
A fonal a DMC új színátmenetes csomagjából van, amit Judd25-től szereztem. 18'as szürke aidára készült (amit szintén Judd25-nek köszönhetek, ezek mind cserebere-cuccok voltak), egy szállal.
Tegnap este az utolsó kb. 20 öltésnél elfogyott a tűn lévő fonalam, keresem a többit, hogy felfűzzem. Sehol. Mivel nálam ez se ritka, keresgéltem szorgalmasan, de egy idő után kezdtem kétségbeesni, mivel a számát se tudom a fonalnak. Minek az... végső kétségbeesésemben szóltam a kölyköknek, hogy segítsenek megkeresni a fonalamat. Zsombikám a homlokára csap, megkérdezi, barna? Jaj mondom, igen! Belenyúl a pulcsija zsebébe, és közli flegmán, hogy reggel találta a kapu előtt a földön.
Izé...
De ez is az ő hibája, mert vszleg akkor eshetett ki, amikor ŐT hoztam haza hétfőn a zeneiskolából. 
Huhh, de gyorsan befejeztem, kimostam, ma meg már fotóztam is.

Na, és akkor mutatom tovább, így néz ki a fémkütyüvel, amit vettem: 
 És ezen a héten Zsombiék sulijában jótékonysági turivásár van, minden 100 pénz. Találtam ezt a kordbársony ruhát, egy helyen foltos, de ettől eltekintve hibátlan. Na most viszont SOS segítséget kérek, hogy jó-e, tetszik-e, összeillik-e, mert nem tudom eldönteni... naná hogy táskát varrnék belőle...

2010. október 12., kedd

Segítsünk! Licitálj egy táskáért!

piros-sárga
Többeknél láttam, hogy segíteni szeretnének, így úgy döntöttem, én is beállok közéjük. Természetesen a vörösiszap-katasztrófa áldozatairól van szó, Devecser és Kolontár földönfutóvá lett lakosairól.

szürke-bordó
Karina blogjából másolom ki:
A devecseri s egyben kolontári plébános, Mód Miklós atya kérését tolmácsoljuk:
"Kérlek benneteket, aki tud segítsen a vörös iszap sújtotta településeken.
Konkrétan szükség lenne vödörre, lapátra, gumikesztyűre, olyan ruhára, amit munka után eldobhatnak és gumicsizmára. Ezeket a devecseri vagy a kolontári plébániára lehet eljuttatni.
Aki pénzzel tud segíteni az a Róm. Kat. Plébánia Devecser 12084003-00103523-00100003 számlaszámra küldje el segély megjegyzéssel.
A halottakért ma 17 órakor lesz szentmise a kolontári templomban, imádkozzatok értük."

szürke-szürke csíkos

A fenti képeken lévő, négy táskából lehet választani, licitálni. A legtöbbet ígérő szerencsés megkaphatja  a táskát. A nyertesnek annyi lesz a dolga, hogy befizeti az alábbi számlaszámra a licitált összeget, elküldi nekem a befizetést /átutalást igazoló papirost és a postázási címét, ahová a táskát küldjem. A postaköltséget átvállalom. Mind a négy táskára külön-külön lehet licitálni, de az nagyon fontos, hogy a hsz-nál mindig jelezzétek, melyikre tettétek a licitet! Segítenek a képek alatti megjelölések is. Igyekszem naprakészen tartani a licitálásokat is, de azért ajánlattevés előtt nézzétek meg az utolsó hsz-eket is, hátha nem értem időben a géphez...

Aktuális állások ( okt.14. 07.20):
  •  piros-sárga   2000.-
  • szürke-bordó 2000.-
  • szürke-szürke csíkos  2000.-
  • kockás-csíkos   2200.-
Ide kell utalni majd:
Róm. Kat. Plébánia Devecser 12084003-00103523-00100003
Erre a mailcímre kérem majd az igazolást és a postacímet:
zenebolcsi kukac gmail.com

kockás-csíkos

Az induló licit legyen 2000 forint, a licitlépcső min. 200 forint, és a határidő 2010. október 19, kedd éjfél (hogy pontosan egy hét álljon rendelkezésre a licitre)


2010. október 10., vasárnap

Farmer-pénztárca

Na, ez is olyan izé-dolog...
...szóval a mai napom amolyan kísérletezgető nap volt. Megtaláltam ugyanis e régen elveszettnek hitt patchwork-tűzősablonomat, ami már több mint 10 éve megvan, de még sosem használtam. Na de ha már előkerült, essünk neki! És persze előkerült a jó öreg színátmenetes varrócérnám is, csak hogy hű maradjak magamhoz. Az alapja farmer, erre került a minta.
Látszik?

És akkor ugye el kell kezdeni megszerkesztgetni a pénztárcácskát is (mi más is lehetne, hiszen pénztárca-korszakomat élem épp). Találtam egy darab rózsaszínt bélésnek,  íme:


És a végén ilyen lett:

Egy kis szösszenet

A minap dicsekedtem az új szerzeményemmel. Érdekes, kicsit fémes jellegű fonal, nem olyan vészes vele dolgozni, na persze azért észnél kell lenni, mert csúúúúúúúúúúúúszik...
Nos, ez készült belőle, hogy mi lesz a vége, azt még én sem tudom.
18'-as aidára, egy szállal készült. Érdekes, így készen nem is annyira látszik, hogy fémes.

2010. október 6., szerda

Közeledik az advent!

 Már nincs olyan nagyon messze a karácsony:-)

 Ezeket az adventi naptárakat már sok-sok évvel ezelőtt varrtam, most előkerültek a fényképek.
Gondoltam, felteszem a  Meskára, hátha valaki pont róluk álmodott.
 Úgy szeretem ezeket csinálni! :-) csak lenne elég időm...

2010. október 1., péntek

Játék Kinemánál

Új játéklehetőség, Kinema gyönyörű üvegékszerei közül lehet választani. Az enyém a bordó, a zöldért még lehet verekedni :-)))