2013. január 27., vasárnap

Bogyós nyakmelegítő


Az előző bejegyzésemben említett bogyós sapka és kesztyű után elkészült a szett harmadik része, a nyakmelegítő is. Andi kérése az volt, hogy ne legyen bő és nagy, így emellett a köríves-bebújós fazon mellett döntöttünk.

Ez a szett barterben készült, mivel Andi üvegékszereket készít, így alig várom a legközelebbi közös vásárunkat, ahol majd kedvemre csemegézhetek a nyakláncok-fülbevalók között...


A nyakmelegítő leírása: a fent linkelt bejegyzésben leírt minta szerint készül. Drops Lima fonal, 3,5-5 kötőtű. 108 szemre kezdünk a 3,5-ös tűvel, két sima-két fordított passzéval. 10 sor passzé után 5-ös tűre váltva két fordított, egy sima, ebből öszesen 3 sor. 3 bogyóminta, utána még 3 átkötő sor. A negyedik bogyómintában a fordított szemeket eggyel emeljük (3 fordított, egy sima), az ötödik bogyómintában pedig még eggyel (négy fordított,egy sima). Mivel ez a minta akár passzéminta is lehetne, itt nem fontos az aljára passzét kötni, egy 5,5-ös horgolótűvel rövidpálcával lehorgoltam a tűről a szemekt.

1 megjegyzés: